Бројне манифестације од 20. јуна до краја јула у оквиру "Петровданских дана"

Срна
Foto: SRNA

НОВИ ГРАД - У Новом Граду ће од 20. јуна до 31. јула бити одржано 18 манифестација у оквиру "Петровданских дана" којима се обиљежавају Дан и крсна слава општине - Петровдан.

Замјеник начелника општине Бојан Лукач рекао је да је данас одржан први састанак организационог одбора за припрему овог програма. "Осим локалне управе, у организацији културних и спортских манифестација учествују општинска предузећа и установе.

Општина Нови Град је у буџету за ову годину за суфинансирање манифестација планирала 40.000 КМ", рекао је Лукач који је предсједник организационог одбора. Према његовим ријечима, планирано је да 20. јуна почне Видовданско-петровдански турнир у малом фудбалу, прва манифестација у склопу "Петровданских дана".

"Организатори до 3. јуна треба да доставе прецизан план манифестација, а након тога ће организациони одбор сачини календар дешавања", навео је Лукач.

Лукач каже да су ове године уведене и неке новине, те да је планирано да свечана академија поводом Дана општине, умјесто у амфитеатру, буде одржана на Тргу Младена Ољаче. Он је најавио да ће након "Петровданских дана" у Новом Граду бити организоване бројне културне и спортске манифестације и током августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана