Брод: Пијачари најављују штрајк

М. Л.
Брод: Пијачари најављују штрајк

Брод - Нова Градска пијаца у Броду јуче је и званично отворена након буре која се подигла због њеног пресељења, а свега петнаестак продаваца преселио је на нову локацију, док остали најављују штрајк.

Рекао је ово јуче предсједник Удружења привредника "Брод" Ђорђе Максимовић.

- Наши штандови на старој локацију су запечаћени, немамо приступа ни тезгама ни роби која је тамо остала. Људи су изреволтирани, хоће да ступе у штрајк - рекао је Максимовић и додао да су затражили састанак са локалним властима, али да их нико није примио.

Начелник општине Брод Илија Јовичић рекао је да је одлуку о пресељењу пијаце на нову локацију донијела Скупштина општине 2010. године и да она мора бити испоштована.

- Општинска управа има обавезу да у пуном капацитету стави у функцију нови, савремени објекат изграђен кредитним средствима општине Брод - рекао је Јовичић.

Он је нагласио да предност приликом закупа локација на новој пијаци имају закупци са простора бивше пијаце.

Продавци нису жељели да преселе штандове на нову пијацу тврдећи да је она недовршена, неусловна и направљена на сметљишту. У координацији са МУП-ом РС, у сриједу је до касних часова вршена асистенција Комуналном предузећу и инспекцијским органима у спровођењу одлуке Скупштине општине. Цијели процес је прошао без инцидената.                                                                                              

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана