Брод: Парастос за страдале борце и логораше из Тулека

Срна
Брод: Парастос за страдале борце и логораше из Тулека

БРОД - У мјесној заједници Тулек код Брода данас је служен парастос за пет српских бораца и четири логораша који су животе изгубили током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Током протеклог рата из Тулека је погинуло пет српских бораца - Душан Стојић, Драган Удовичић, Радован Радовановић, Златко Ивановић и Срето Павичић.

За вријеме окупације Брода животе у логорима изгубили су цивили Драган Стојковић, Душанка Бардак, Бранко Бардак и Здравко Дуроња.

Предсједник Предсједништва Борачке организације из Брода Зоран Видић истакао је да је на данашњи дан прије 75 година побијеђен фашизам, али нажалост није уништен у потпуности.

- Фашизам негдје стално чека, али нашом слогом, заједништвом и правилним односом према борцима и жртвама рата, бићемо сигурнији да се можемо бранити од било којег непријатеља - рекао је Видић, који је истакао важност сјећања на погинуле Србе у ослободилачким ратовима.

Парастосу су присуствовали и вијенце положили на спомен-обиљежје чланови породица погинулих, представници Борачке организације, општине Брод и други.

Због епидемије вируса корона изостало је масовније окупљање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана