Брод: Најављена помоћ у набавци комуналног возила

Srna
Брод: Најављена помоћ у набавци комуналног возила

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић у разговору са начелником општине Брод Илијом Јовичићем изразила је спремност да Министарство, путем Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске, помогне овој општини у набавци комуналног возила за одвоз смећа.

Јовичић је на данашњем састанку у Бањалуци обавијестио Голићеву да је, ради економичнијег пословања и ефикаснијег пружања услуга грађанима, спајањем извршено реструктурисање комуналних предузећа у Броду, саопштено је из ресорног министарства и наглашено да је Голићева поздравила овај поступак.

На састанку је разговарано и о грађевинским дозволама за изградњу двије кружне раскрснице у Броду и дијела водовода у насељима између општина Брод и Дервента, за чије издавање је надлежно Министарство.

Голићева је нагласила да ће дозволе бити издате у најкраћем могућем року, чим у Министарство буде достављена комплетна законом прописана документација.

Министарство ће општини Брод пружити неопходну помоћ и у изради просторно-планске документације с циљем планског и одрживог развоја ове локалне заједнице, наводи се у саопштењу.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана