“Бризбејнски лавови” из Бањалуке страствени заљубљеници у фудбал

Милош Васиљевић
“Бризбејнски лавови” из Бањалуке страствени заљубљеници у фудбал

БАЊАЛУКА - Група ентузијаста из Бањалуке, заљубљеника у најважнију споредну ствар на свијету, дуже од деценију ужива у фудбалу стварајући нова пријатељства, али и представљајући Српску у најбољем свјетлу, гдје год да се се појаве.

Ови ветерани, који наступају под именом “Бризбејнски лавови” љети тренирају у Карановцу, а зими у Сарачици у балону. Њихова највећа љубав и страст је “петопарац” и зелени тепих, гдје стичу пријатељства, али и показују на сопственом примјеру да су године само број.

Познати бањалучки хирург Милан Симатовић, страствени заљубљеник у мали фудбал, дио је ове екипе, а за “Глас” наглашава да су оваква дружења нешто што нема цијену те де фудбал спаја људе. То се показало и прије десетак дана, када су учествовали на једном турниру у Шведској.

- Добили смо позив да учествујемо на турниру у граду Гиславеду од Дане Пушца, родом из Омарске, на шта смо се одазвали. Ишло нас је 12, тамо су нас братски дочекали. Турнир је окупио осам екипа подијељених у двије групе. Стигли смо до финала, гдје смо изгубили на пенале, од тамошње екипе која се зове ФК “Козара” - казао је Симатовић, поносно додавши да је њихов голман Милан Суручић проглашен за најбољег голмана турнира.

Симатовић апострофира да резултат није у првом плану, али да ипак, и када су пријатељски сусрети, не желе погнуте главе напустити паркет дворане.

- Наша екипа је шаролика. Од доктора, бивших полицајаца и специјалаца, до управника пумпи. Важно да носимо црне дресове, а да је на леђима нашег дреса осликана Република Српска и двоглави орао - додао је Симатовић наглашавајући одличну сарадњу и са ветеранима из земље, али и региона.

Подсјећа да су прије пет година организовали Међународни турнир у фудбалу на помоћном терену Борца.

- Када играмо на великом стадиону, то обично буде на пола, јер је то отприлике таман мјера за нас ветеране. Уз прва два полувремена и оно треће је и те како важно, јер морамо бити ту једни за друге и када не пикамо “бубамару” - додао је Симатовић.

Фудбалски језик је универзалан, а као љекар зна колико је спорт, у овом случају фудбал, важан.

- Спорт је здравље. Идеш на чисти ваздух, трчиш, дружиш се са људима. Нема телефона, а оствариш контакте. Поента фудбала је да спаја људе, али исто тако да се, када смо на терену, одлично осјећамо и сви се веома добро разумијемо - рекао је Симатовић додавши да на њиховим дружењима нема мјеста за политику, грубости, псовке.

Реванш

Милан Симатовић наглашава да је гостовање у Шведској незаборавно искуство за њих те да је ред да ускоро и они дочекају људе са нашег подручја који живе у Гиславеду, а показали су се као одлични домаћини.

- Сада очекујемо да ће њихова екипа ускоро доћи код нас. Ред је да покажемо какви смо домаћини, јер оно што су они нама тамо приредили заслужује свако поштовање - рекао је Симатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана