Брдска трка "Гат 2022" окупља спортисте и рекреативце

Милош Васиљевић
Foto: Туристичка организација Гацко

ГАЦКО - Поводом Дана oпштине Гацко и Дана устанка које се обиљежава 6. јуна, Удружење "Гат" и Мјесна заједница Брљево организују прву брдску трку "Гат 2022" чији је циљ промоцијa брда Гат, али и како би употпунили цјелокупну манифестацију.

Прва брдска трка оваквог типа у Гацку, која је на распореду 5. јуна са почетком у 16 часова, дугачка је 850 метара. Стартна тачка је на 990 метара, а циљ  на 1.120 метара надморске висине.

Предсједник Удружења "Гат" Саша Николић, каже за "Глас Српске" да је важно да се једно историјско мјесто као што је брдо Гат посјећује што чешће и да буде доступно свима.

- Како се ближи Дан општине Гацко  и Дан устанка на Брљеву сматрали смо да би било добро да се као удружење укључимо у обиљежавање догађаја, па смо дошли на идеју да повежемо и Гат, да буде специфично са одржавањем прославе на Брљеву. Одлучили смо да организујемо брдску трку "Гат 2022" са надом да ће прерасти у традиционално такмичење - рекао је Николић и додао да многи нису свјесни чињенице колики значај има Гат за овај крај.

Влада велико интересовање, те се нада, да ће ова трка постати редовна манифестација у календару обиљежавања Дана општине и Дана устанка.

- Стаза није претјерано захтјевна тако да нам се осим спортиста могу придружити и рекреактивци, да то буде повод за дружење кроз спортски дух  - рекао је  Николић.

Предсједник МЗ Брљево Обрен Николић каже за "Глас" да му је драго када види да је узвишење Гат и на овај начин добило на значају.

- Ово је све договор групе људи која воли свој крај, те хоћемо Гат да приближимо цијелом граду али и много шире, прије свега да га историјски приближимо и млађим нараштајима, па смо срећни што се увелико прича о овој брдској трци и нашем Гату - рекао је Николић и позвао све суграђане али и оне који буду тај дан у Гацку да им се прикључе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана