Брдска трка "Гат 2022“: Љубињац Марић први на циљу

Милош Васиљевић
Foto: Уступљена фотографија

ГAЦКО – Прва брдска трка у Гацку под именом "Гат 2022“ одржана је вечерас, а у конкуренцији 28 спортиста и рекреактиваца најбржи је био Љубињац Марко Марић, који је захтјевну стазу дугу 850 метара истрчао за шест минута и 34 секунде.

Друго мјесто заузео је Лука Авдаловић, а трећи је био Марко Окиљевић, оба из Гацка.

Побједницима су уручене симболичне награде, а сви учесници добили су на поклоне мајице и захвалнице.

Ову трку организовали су заједничким снагама Удружење Гат и Мјесна заједница Брљево. Важно је нагласити да је сама брдска трка у склопу обиљежавања Дана општине Гацко и Дана устанка на Брљеву, са циљем да ово пређе у традицију, те да у годинама које долазе окупља све више такмичара.

-Честитамо још једном свим учесницима и захваљујемо се свима који су присуствовали брдској трци „Гат 2022“. Надамо се да ће ова трка прерасти у традиционално дружење, које ће из године у годину окупљати све већи број људи – рекли су из Удружења Гат.

У овој херцеговачкој општини сутра се низом манифестација наставља обиљежавање Дана општине, изношењем заставе на Гат, а затим биће уприличен парастос устаницима код споменика на Брљеву, гдје се навршава 81 година од устанка у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана