Брчко: Забрањује се рад угоститељских објеката, обуставља се градски превоз

Срна
Брчко: Забрањује се рад угоститељских објеката, обуставља се градски превоз

БРЧКО - У Брчко дистрикту забрањује се рад угоститељских објеката и обуставља јавни градски превоз, а такси службе радиће уз појачану хигијену возила, рекао је замјеник градоначелника Анто Домић након састанка Кризног штаба.

Домић је навео да ће до 22.00 часа радити пекаре и апотеке, док ће трговине које се баве продајом прехрамбених производа радити до 18.00 часова.

"У тржним центрима ће радити дио који продаје прехрамбене артикле. Други садржаји, бутици и слично, биће затворени", рекао је Домић на конференцији за новинаре.

Домић је напоменуо да ће посебан режим рада бити у хотелима гдје нису забрањена преноћишта, али ће се гостима храна служити у собама, док ће хотелски ресторани бити затворени.

Кризни штаб дистрикта данас је донио одлуку да се уз гранични прелаз Брчко-Гуња успостави пункт санитарне инспекције која ће заједно са здравственим радницима вршити епидемиолошку обраду и санитарни надзор људи који улазе у Брчко преко овог граничног прелаза.

"Омогућили смо кандидатима који су у процесу обуке возача ауто-школа, да заврше обуку. Према информацијама шефа Одјељења за образовање таквих кандидата је 40. Сви други кандидати неће моћи бити у процедури", појаснио је Домић.

Он је истакао да је Јавној здравственој установи дистрикта наређено да хитно набави све што је неопходно како би били спремни за пријем пацијената и да анализирају капацитете здравствених радника.

Домић је подсјетио да је Влада дистрикта прошле седмице прогласила општи степен угрожености становништва како би све службе у Брчко дистрикту функционисале у складу са ситуацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана