Брчко: Са радом почели угоститељски објекти, фризери и трговине одјеће

Срна
Брчко: Са радом почели угоститељски објекти, фризери и трговине одјеће

БРЧКО - У Брчком је од данас могуће обављати фризерске и угоститељске дјелатности, као и промет одјећом на велико и мало, уз обавезно придржавање епидемиолошких мјера заштите, потврдио је главни инспектор Инспектората дистрикта Зоран Гајић.

Гајић је рекао да посљедњих осам дана инспектори контролишу да ли привредни субјекти и физичка лица у обављању својих дјелатности поштују процедуре и мјере заштите, те да до сада нису утврђене неправилности.

"Ми ћемо и даље вршити контроле и уколико буде неких неправилности доносићемо мјере", рекао је Гајић новинарима. Марко Јовешић, менаџер ланца угоститељских објеката "Бакарни лонац" у Брчком, рекао је да су у тим објектима предузете све мјере заштите како за запослене, тако и за госте ресторана.

"На улазима ресторана постављене су дезинфекционе баријере, као и средства за обавезну дезинфекцију руку, док су столови у баштама удаљени једни од других два метра", рекао је Јовешић.

Он је напоменуо да је фирма, иако је почетка ванредног стања радила само доставу, претпрјела велике губитке због забране потпупног рада, али да ниједан радник није отпуштен, нити је остао без плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана