Брчко: Кинеска амбасада донирала 4.000 маски

Срна
Брчко: Кинеска амбасада донирала 4.000 маски

БРЧКО - Команданту Кризног штаба и градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Синиши Милићу данас је уручено 4.000 маски које је овој локалној заједници припало из контингента помоћи који је БиХ донирала Народна Република Кина.

Донацију је уручила министар цивиних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић која је градоначелнику Милићу пренијела поздраве амбасадора Кине у БиХ Ђи Пинга и истакла да је ово само дио помоћи, а веће и значајније количине ускоро би требало да стигну у Брчко.

"Прије седам дана у БиХ стигао је први контингент помоћи Народне Републике Кине и из тог контингента ове маске су припале Брчко дистрикту БиХ. Ово је само почетак, јер ће ускоро стићи још медицинских средстава из Кине и о томе ћемо, како буде стизало, обавјештавати јавност", навела је Гудељевићева.

Указавши на цјелокупан ангажман Гудељевићеве у вези са расподјелом помоћи за Брчко, а која стиже у Сарајево, градоначелник Милић је захвалио кинеској Амбасади на размијевању када је ријеч о помоћи за Брчко.

"Ми ћемо већ наредне седмице добити још један контингент помоћи из Народне Републике Кине, која је комерцијалног карактера. И у тој наб авци имали смо огромну помоћ његове екселенције амбасадора Ђи Пинга, с тога изражавамо захвалност Кини за сав њихов ангажман у вријеме пандемије вируса корона", истакао је Милић.

Он је изразио захвалност и Гудељевићевој на подршци и ангажману да у овој расподјели међународних донаторских средстава и Брчко дистрикт БиХ добије свој дио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана