Братунац: Завршено “Културно љето”

Срна
Братунац: Завршено “Културно љето”

БРАТУНАЦ - Дјечијим музичким кабареом на позорници на братуначком Тргу Милоша Обилића, који су извели београдски глумци Слободан Бода Нинковић и Јовица Тишма, уз наступ локалног дјечијег хора, вечерас је завршено прво “Културно љето-Братунац 2021”.

Наступ ове двојице глумаца и досјетке које су изводили, уз музичку пратњу, изазвали су смијех и аплаузе великог броја дјеце, али и старијих који су присуствовали програму.

“Културно љето” отворено је 19. јула музичким концертом, а затим је услиједило још пет програмских садржаја у оквиру ове манифестације.

Приређене су пјесничке и културне вечери, те смотра фолкора и све активности биле су изузетно посјећене.

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић рекао је Срни да је “Културно љето” на тргу веома успјешно организовано и да је привукло пажњу публике, као и да су временски услови одговарали и да ће се настојати да ова манифестација постане традиционална.

Петковић је објаснио да су због вируса корона одгођене многе традиционалне културне манифестације и програми у претходном периоду и да је покренут нови садржај након ублажавања епидемиолошких мјера да би се љубитељима културе приуштили неки културни програми у љетњој сезони након дуге паузе.

“Та замисао је успјешно реализована и реакције публике су претходних вечери, а и вечерас позитивне и настојаћемо да и идуће године организујемо сличан програм”, истако је Петковић.

Организатор ове манифестације био је Дом културе уз покровитељство општине Братунац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана