Братунац: У току пројекти у вриједности од 30 милиона КМ

Срна
Братунац: У току пројекти у вриједности од 30 милиона КМ

Братунац - Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић истиче да је у току више значајних пројеката укупне вриједности 30 милиона КМ.

Он у интервјуу Срни напомиње да је половином ове године завршена реконструкција комплетне водоводне мреже, водозахвата и резервоара братуначког градског водовода.

Тако је омогућено водоснабдијевање и прикључак већег броја потрошача, што је коштало 5,3 милиона КМ.

У току је изградња новог објекта Дома здравља у вриједности од 2,2 милиона КМ.

"Већ десет година учествујем у активностима за изградњу моста преко Дрине између Братунца и Љубовије и животна ми је жеља да се тај епохални пројекат заврши", наглашава Млађеновић.

Он подсјећа да је општина Братунац спровела све процедуре које су у њеној надлежности да би се омогућило извођење радова на мосту.

Према Млађеновићевим ријечима, предстоји реализација пројекта развоја малинарства у братуначкој општини, вриједног седам милиона КМ, који ће финансирати Влада Републике Српске, док ће 15 одсто средстава обезбиједити општина.

Начелник општине Братунац најављује нове пројекте у области пољопривреде и изградњу индустријске зоне у близини новог моста и царинског терминала.

Ту ће се, по повољним условима, уступати локације за подизање привредних објеката за које већ постоји интересовање инвеститора.

Млађеновић наводи да се воде међустраначки преговори о успостављању скупштинске већине у Братунцу и да још није постигнут коначан договор.

"Очекујем да ће превладати разум, да ћемо постићи договор око формирања скупштинске већине и конституисања локалне власти, те тиме створити услове да се крене у интензивне радне активности", истиче Млађеновић.

Ово је пети мандат Недељка Млађеновића на мјесту првог човјека братуначке општине.

Млађеновић поручује да му је мотив за још један мандат била жеља да заврши бројне започете капиталне пројекте и да својим искуством обезбиједи нове.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана