Братунац: Тежаци на њивама, беземљаши на излетиштима

Срна
Братунац: Тежаци на њивама, беземљаши на излетиштима

Братунац - У братуначкој општини традиционални првомајски уранак јутрос је изостао, као и паљење првомајских ватри уочи празника рада, али су се Братунчани почели окупљати на излетиштима поред Дрине.

Највише становника ове општине јутрос је изашло на њиве, да покушају обавити закашњелу прољећну сјетву и радове на њивама, уколико им временски услови дозволе.

Синдикат у братуначкој општини за Међународни празник рада - 1. мај није организовао никакве садржаје и дружења за запослене и незапослене.

Бројне групе младих долазе на обалу ове ријеке с намјером да данашњи празнични нерадни дан искористе за дружење и одмор.

По традицији, највише грађана окупило се на братуначкој Рајској плажи, гдје данас треба да се одигра ревијални јуниорски тениски турнир у оквиру културно-спортске манифестације “Ђурђевдански дани”, која ће вечерас званично бити отворена у 20 часова смотром фолклора, а традиционално се организује поводом Ђурђевдана, крсне славе општине Братунац.

У овој неразвијеној подрињској општини, у којој скоро да и нема производних предузећа и гдје је око 4.000 незапослених, ни синдикати нити омладинска удружења, из чијих редова је највећи број незапослених, нису се огласили поводом Међународног празника рада - дана борбе за радничка права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана