Братунац: Стипендије за 139 студената

Srna
Братунац: Стипендије за 139 студената

БРАТУНАЦ - Представници општине Братунац потписали су данас уговоре о додјели стипендија за 139 редовних студената државних факултета из ове локалне заједнице у академској 2019/2020.години.

Шеф општинског Одсјека за друштвене дјелатности Оливера Чучић рекла је да ће студенти у наредних девет мјесеци добијати по 100 КМ на своје текуће рачуне.

Она је прецизирала да је за стипендирање студената у овој години из општинског буџета издвојено 125.100 КМ.

Драгомир Живковић, који студира на Технолошком факултету у Зворнику, каже да ће му стипендија користити за свакодневне трошкове превоза од Братунца до Зворника.

"Ово је вид подстицаја за учење и доказ да локална заједница цијени труд који студенти улажу у стицање знања и достојно представљање своје општине и на томе смо захвални", поручио је Живковић.

Жељана Јовановић, студент архитектуре на бањалучком Универзитету, каже да је на буџету, али да су трошкови студирања велики и да ће стипендија олакшати трошкове њеној породици.

"Захваљујем општини која подржава студенте и сматрам да сви који се залажу да стекну знање и напредују треба да добију подршку. На овај начин општина нас обавезује да се након завршетка студија вратимо у своје мјесто и допринесемо његовом развоју", изјавила је Јовановићева.

На јавни позив за додјелу 100 студентских стипендија, који је расписан 8. јануара, пријавило се 156 студената од којих је 139 испуњавало прописане услове и свима су додијељене општинске стипендије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана