Братунац: Предавање за унапређење производње малине

Срна
Братунац: Предавање за унапређење производње малине

Братунац - За узгајиваче малине са подручја општине Братунац данас је одржано предавање како да унаприједе своју производњу.

Узгајивачи су упознати са најсавременијим начинима исхране малине хемијским и микробиолошким ђубривима, те са заштитом засада кориштењем препарата, који су дозвољени за употребу у ЕУ.


"Указали смо им на потребу да обрате пажњу на прошлогодишње проблеме везане за болести садница и плода и упознали смо их којим препаратима могу да униште инсекте који нападају малину", рекао је агроном Јово Вујевић, који је са колегама Мирославом Весићем и Николом Јовићем одржао предавање.

Предавање о принципима исхране и заштити малине организовало је новоформирано предузеће "Малина-Братунац" у сарадњи са општином, а присуствовало је неколико стотина произвођача малине.

Директор предузећа "Малина-Братунац" Марина Јовановић истакла је да је циљ предавања да се што више едукују пољопривредни произвођачи из ове локалне заједнице.

"Ми смо урадили план и програм према којем ће се вршити заштита малине, а представићемо произвођачима на терену", рекла је Јовановићева и најавила да ће ускоро бити испоручене нове количине садница.

Јовановићева је подсјетила да је прошле године формиран расадник малине, који је у власништву општине, из којег је братуначким воћарима бесплатно подијељено око 100.000 садница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана