Братунац: Пакетићи за 80 малишана

Срна
Братунац: Пакетићи за 80 малишана

Братунац - Светосавска омладинска заједница из Братунца обезбиједила је 80 пакетића за малишане из овог мјеста поводом Божића и Дана Републике Српске - 9. јануара.

Пакетићи су свечано уручени малишанима у просторијама Кола српских сестара "Вјера, нада и љубав".


У Светосавској омладинској заједници наводе да је ово други пут да обезбјеђује пакетиће и поручују да ће наставити ту традицију.

"Потрудили смо се да пакетиће добију дјеца без родитеља, најмлађи чланови породица које су слабијег материјалног стања, као и дјеца из вишечланих породица", рекао је Никола Мариловић из Светосавске омладинске заједнице Братунца.

Он је истакао да чланови Светосавске омладинске заједнице овим скромним поклонима желе да обрадују малишане у празничне дане.

Мариловић је захвалио Марку Мандићу, Борису Кудомаку, Розики Тешић, Данијелу Тешићу и Недељку Тешићу који су ове, као и прошле године, помогли набавку пакетића.

Осим ове акције, Светосавска омладинска заједница је пред обиљежавање Дана Републике Српске организовала набавку и подјелу 55 српских тробојки члановима ове организације и другим грађанима који су били заинтересовани.

Светосавска омладинска заједница Братунац основана је на Крстовдан 2014. године, а настала је као тежња младих људи да се кроз већи ангажман омладине Црква приближи цијелој епархији.

Слоган братуначких светосаваца су ријечи Светог владике Николаја - "Човјек изнад свега, Бог изнад човјека".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана