Братунац: Отворено прво културно љето

Срна
Братунац: Отворено прво културно љето

БРАТУНАЦ - Музичким концертом женског квартета “Увертира” из Лознице вечерас је на Тргу Милоша Обилића у Братунцу почела културна манифестација “Културно-љето-Братунац 2021” која се први пут одржава у овом мјесту.

Манифестацију је отворио директор Дома културе Радован Петковић.

Он је Срни рекао да су због вируса корона одгођене многе традиционалне културне манифестације и програми у претходном периоду и да је покренут нови садржај након ублажавања епидемиолошких мјера да би се љубитељима културе приуштили неки културни програми у љетњој сезони након дуге паузе.

Шеф оркестра групе “Увертира” Милица Ивановић рекла је да је пандемија изазвала дугу паузу и да су недавно имали само два наступа након више од годину дана.

Ивановићева каже каже да су чланице цијело вријеме вјежбале и да очекује да ће задовољити братуначку публику извођењем класичне музике, те у комбинацији са лозничким бендом “Соло” и популарне музике , што ће бити необичан спој инструмената на којима се изводи класична и модерна музика.

“Показаћемо да се на флаути, виолини и класичној гитари може изводити и модерна популарна музика”, рекла је Ивановићева у што се публика и увјерила.

Организатори програма су Дом културе и општина Братунац.

У оквиру “Културног љета” предвиђени су музички садржаји, представе, књижевне вечери и промоције књига, фестивал фолклора и други садржаји.

У сриједу, 21. јула, програм ће бити настављен поетском вечери уз учешће пјесника Срђана Ристића, Драгане Васић, Јелене Ковачев, Милојке Живановић и Војина Бабића те солисте Оље Бабић. Књижевно вече биће приређено и 28.јула.

У понедјељак, 2.августа планирано је родољубиво вече и промоција збирке пјесама “Траг/ови/” младог пјесника из Љубовије Срђана Ристића.

Фестивал фолклора биће о0држан 3. августа, а манифестација се завршава 10. августа дјечијим музичким кабареом у извођењу глумаца Слободана Нинковића и Јовице Тишме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана