Братунац: Одржан Трећи фестивал фолклора

Срна
Братунац: Одржан Трећи фестивал фолклора

БРАТУНАЦ - Трећи фестивал фолклора одржан је данас у Братунцу у организацији Културно-умјетничког друштва “Мост” из тог мјеста.

Осим више секција “Моста”, на фестивалу су наступила и културно-умјетничка друштва из околних општина Сребреница, Власеница и Љубовија, те из мјесне заједнице Кравица.

Фестивал је отворио начелник братуначке општине Срђан Ранкић који је честитао учесницима што у периоду пандемије и епидемиолошких мјера не престају његовати српску културу и обичаје и не дозвољавају да замре културни живот.

Ранкић је рекао да ће општина и у наредном периоду подржавати организовање ове манифестације и рад “Моста”.

“Друштва која данас наступају окупљају велики број младих који вјежбају и промовишу културу и традицију српског народа доприносећи подизању нивоа националне свијести и заслужују да им се обезбиједе одговарајући услови за рад и наступе”, истакао је Ранкић.

Предсједник КУД “Мост” Милош Митровић рекао је да је овај фестивал требало да буде одржан у мају, па у септембру прошле године, али је одгађан због мјера забране окупљања ради спречавања ширења вируса корона.

“Нисмо се могли уживо представити публици због епидемиолошких мјера. И данас нема гледалаца него се наступи друштава снимају и ти снимци биће доступни заинтересованима на друштвеним мрежама”, објаснио је Митровић.

Он је додао да је “Мост” почео са радом прије три године када је кореограф Дејан Милосављевић Звечанац поставио три кореографије, а друштво сада броји око 200 чланова и наступа са 13 кореографија што потврђује успјешност рада.

Митровић је данас уручио Плакету КУД “Мост” кореографу Милосављевићу у знак признања за његов допринос раду братуначких фолклораша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана