Братунац: Неизмјеран допринос волонтера у борби са вирусом корона

Срна
Братунац: Неизмјеран допринос волонтера у борби са вирусом корона

БРАТУНАЦ - Група волонтера Црвеног крста Братунац је од увођења мјера заштите од вируса корона свакодневно ангажована на пружању помоћи старим и болесним, а оним данима када старији од 65 година имају право на излазак у куповину и завршавање других обавеза бесплатно им дијеле заштитне маске и рукавице испред трговачких радњи, поште и банака.

Секретар братуначког Црвеног крста Мирјана Остојић рекла је да волонтери достављају и пакете хуманитарне помоћи на адресе старих и непокретних особа, набављају им лијекове и друге потрепштине.

"Осим редовних активности које имамо у ванредној ситуацији, у обезбјеђивању, паковању и достављању хигијенско-прехрамбених пакета помоћи угроженима, старима и болеснима, наши волонтери редовно врше подјелу заштитних маски и рукавица особама старијим од 65 година да се могу заштити и да би им било дозвољено да уђу у продавнице и друге установе да обаве своје послове", рекла је Остојићева.

Она је истакла да је допринос волонтера раду ове организације неизмјеран, али и извршавању и других задатака које налаже општински Штаб за ванредне ситуације.

Остојићева је навела да посебно охрабрује заинтересованост великог броја младих и незапослених интелектуалаца да се укључе у волонтерски рад и пруже помоћ онима којима је потребна, без обзира на специфичност ситуације и могућност заразе приликом обављања волонтерских задатака иако користе заштитну опрему.

Општина Братунац и Црвени крст су уз подршку неколико братуначких фирми набавили већу количину заштитних маски и рукавица које бесплатно дијеле старима, али и другим суграђанима који нису у могућности да их набаве због несташице тих артикала у продаји.

Братуначки Црвени крст окупља 30 волонтера који свакодневно пружају различите услуге и помоћ грађанима којима је она потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана