Братунац: предсједнику општинске Скупштине изгласано неповјерење

СРНА
Foto: СРНА

БРАТУНАЦ - Скупштинска већина у братуначком парламенту данас је изгласала неповјерење предсједнику Скупштине општине (СО) Братунац Марку Мркајићу из СНСД-а.

Након тога скупштинском сједницом предсједавао је потпредсједник овог тијела Радислав Јовановић.Смјени Мркајића претходила је двочасовна препирка.

До несугласица је дошло јер је група одборника тражила да се у дневни ред данашње сједнице уврсти и провјера састава одборника који чине скупштинску већину, јер су поједини одборници иступили из страначких клубова и актуелне већине чему се Мркајић противио и није дозволио да се тај приједлог уврсти у дневни ред.

Након бурне препирке и указивања на незаконитост његовог вођења Скупштине и увреда Мркајић је са групом одборника СНСД-а и СДС-а напустио сједницу, а потпредсједник Јовановић је наставио предсједавање.

Јовановић је прочитао допис групе одборника који су указали да је дошло до промјене састава скупштинске већине као и неправилности у раду Мркајића те његовог кршења Статута и Пословника о раду Скупштине општине, а за Мркајићев опозив тајним гласањем изјаснило се 17 присутних одборника док је седам напустило салу прије гласања.

Послије смјене Мркајића без дискусија је усвојен допуњени дневни ред и за кратко вријеме одборници су завршили рад.

Усвојили су Извод из записника са претходне сједнице и Извјештај о извршењу скупштинских закључака са прошле сједнице те Нацрт платформе за мир коју намјеравају упутити свим локалним, кантоналним и ентитетским скупштинама на усвајање, а што има за циљ обезбјеђење подршке за изградњу трајног мира у БиХ.

Донесена је одлука да се приступи изради плана омладинске политике у општини Братунац за период од 2022. до 2026. године те да од 15.августа до 15.септембра буде пауза у раду Скупштине општине.

Све тачке су након смјене Мркајића усвојене без дискусија за десетак минута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана