Братунац до 20. јуна добија нови водовод

К. Ћ.
Братунац до 20. јуна добија нови водовод

Братунац - Директор комуналног предузећа "Рад" Раденко Васић рекао је да би реконструкција и санација градског водовода у Братунцу требало да буде завршена до 20. јуна.

Он је истакао да ће завршетком пројекта, вриједног око 5,2 милиона марака, бити ријешени вишегодишњи проблеми у вези са снабдијевањем водом у овој општини и знатно смањени трошкови одржавања водоводног система.

- Замјеном водоводних цијеви цементно-азбестног састава, које су старе више од 50 година, смањиће се губици воде на мрежи који су били већи од 50 одсто. Захваљујући овом пројекту Братунчани ће бити квалитетно снабдјевени водом, а предузеће "Рад" ће уштедјети на струји - рекао је Васић. Пројектом реконструкције и санације водовода предвиђена је замјена цијеви главних и прикључних водова дужине од око 60 километара. Обнова водовода почела је у фебруару прошле године.

Васић каже да је на мрежу градског водовода прикључено 3.100 домаћинстава. Општина је код Европске инвестиционе банке за пројекат узела кредит од 1,4 милиона евра и отплаћиваће га 20 година, уз грејс период од осам година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана