Братунац без хотела 10 година

Срна
Братунац без хотела 10 година

Братунац - Братунац већ десет година нема хотел и тренутно само један мањи угоститељски објекат, са петнаестак лежајева, пружа услуге ноћења.

Једини хотел који постоји "Фонтана" је приватизован 2011. године, али још није у функцији и не ради више од десет година.


Један од сувласника овог објекта и фирме "Фонтана" Радивоје Ђурковић рекао је новинарима да се још реализује прва фаза реконструкције у којој је планирана изградња и опремање модерне сале за организовање разних свечаности и конференција.

"У оквиру хотела изградили смо и продали пословне просторе и на тај начин покрили досадашње трошкове те обезбиједили дио средстава за прву фазу реконструкције чија је предрачунска вриједност око милион марака", рекао је Ђурковић.

Он каже да је у току активност обезбјеђења кредита за реконструкцију, уређење и опремање сале савременим опремом и намјештајем.

Власници намјеравају да властитим средствима и радом набаве и изврше замјену комплетне столарије и поставе нову фасаду на хотелу.

Према Ђурковићевим ријечима, биће принуђени да објекат продају уколико не добију кредит за реконструкцију и опремање сале за свечаности.

Он истиче да од добијања кредита и завршетка прве фазе обнове хотела зависи даља судбина овог објекта и евентуални почетак друге фазе његове реконструкције, која би обухватила реновирање и унутрашњу реконструкцију соба, купатила и апартмана према савременим стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана