Братиславу Боровчанину потребна помоћ за трансплантацију бубрега

Срна
Братиславу Боровчанину потребна помоћ за трансплантацију бубрега

Соколац - Тридесетседмогодишњем Братиславу Браци Боровчанину са Сокоца потребна је новчана помоћ добрих људи да би посредством Отворене мреже отишао на трансплантацију бубрега у Француску, за шта је неопходно 100.000 КМ.

Братислав се пет година бори са болешћу хроничне упале бубрега, а током посљедњих неколико година његово укупно здравствено стање се јако погоршало.

"Без дијализе не могу, а веома је тешко подносим јер ми притисак непрестано варира и ствара велике проблеме. Операција у Француској и нови бубрег би значили и нови живот за моју породицу", рекао је Срни Боровчанин.


Болест хроничне упале бубрега наслиједио је од мајке, која је 12 година ишла на дијализу и умрла у 54. години.

У породици нема здравог сродника који би му дао бубрег, па је принуђен да на овај начин прикупи средства за трансплантацију бубрега у Француској.

У први мах, Боровчанину би било потребно 50.000 КМ да би се његово име нашло на списку чекања за програм одласка и трансплантације.

Све док болест није узела маха он је радио као возач у предузећу "Романија", а већ пет година не може да привређује за своју породицу, што га, како каже, највише боли.

Супруга Милијана однедавно је остала без посла у једној од трговачких радњи, а школују двоје дјеце.

"Било је покушаја да ми добри људи помогну и хвала свима на недавној хуманитарној вечери и организовању мањих акција, али није било довољно да се нађем на списку за одлазак на операцију у Француску", навео је Боровчанин.

Родбина и пријатељи изашли су у сусрет овом младом човјеку и истрајали на активности да се прошири хумана акција прикупљања средства за његово лијечње у иностранству.

Од јуче је у функцији хуманитарни број 1413 на који грађани својим позивом могу донирати једну КМ за трансплантацију бубрега Братиславу Боровчанину.

За обезбјеђење хуманитарног броја велики допринос је, кажу у породици Боровчанин, дало Удружење грађана "Аурора" Соколац.

Братислав је до избијања минулог рата са родитељима живио у Сарајеву, а потом су наставили живот на Сокоцу, гдје је формирао породицу.

"Баш када смо успјели обезбиједити основне услове за живот, дошла је болест и загорчала живот цијелој породици. Сам не могу ништа, али са добрим људима и разумијевањем оних којима мала донација не значи ништа, а мени све, вјерујем да могу побиједити ову невољу", истиче Боровчанин.

Помоћ се може уплатити и на жиро рачун НЛБ Развојна банка Бањалука /рачун у домаћој валути КМ/ 562-012-80987616-40, Братислав /Вукадин/ Боровчанин
Улица Бранка Радичевића бб, 71350 Соколац, те девизни рачун ИБАН /IBAN/: БА395620128116840015, СВИФТ БИК /SWIFT BIC/: RAZBBA22, Братислав /Вукадин/ Боровчанин Улица Бранка Радичевића бб, 71350 Соколац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана