Братимљење Приједора са Инђијом и са Сисертом

Срна
Братимљење Приједора са Инђијом и са Сисертом

ПРИЈЕДОР - Одборници Скупштине града Приједора усвојили су данас једногласно одлуке о братимљењу града Приједора са општином Инђија у Србији и са Сисертским градским округом у Руској Федерацији.

Одлука о братимљењу Приједора и Инђија донесена је с циљем развијања сарадње двије локалне заједнице у областима економије, туризма, културе, спорта, образовања и другим областима.

Ова одлука је базирана на меморандуму о сарадњи двије локалне заједнице који су градоначелник Приједора Далибор Павловић и предсједник општине Инђија Владимир Гак потписали 26. фебуара, а слиједи потписивање повеље о братимљењ

Одлуку о братимљењу са Сисертским градским округом у Руској Федерацији иницирала је министар туризма и трговине Републике Српске Сузане Гашић на приједлога Сисерта да град на Сани буде прва локална заједница из Српске која ће успоставити братимско-партнерске односе са овом уралском области.

Споразум је усаглашен између градоначелника Павловића и шефа Сисертског градског округа Димитрија Нисковског, а предвиђа успостављање сарадње у областима привреде, образовања, културе, туризма, спорта, науке, технологије, економије и хуманитарног рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана