Брат и сестра из Теслића оживјели дједову фабрику играчака

Јасна Драгојевић
Брат и сестра из Теслића оживјели дједову фабрику играчака

Теслић - Оригиналне дрвене играчке, које осмишљају и израђују брат и сестра Ненад (22) и Татјана (21) Васић из Теслића, на путу су да од хобија прерасту у озбиљан бизнис.

Своје рукотворине Васићи су лани представили на неколико

бизнис конференција у региону, гдје су убирали низ похвала и награда. Једно од најдражих признања освојили су недавно на такмичењу за најбољу технолошку иновацију у РС, гдје им је припала друга награда. Кажу да им мноштво похвала и признања, која пристижу са свих страна, представљају мотивацију за наставак рада и усавршавање иновација. То им  даје "вјетар у леђа" да свој бренд "Sklopy Toys" региструју, те да прошире производњу. За њихове играчке влада велико интересовање, а неке од њих су већ дошле до својих купаца.

- Борили смо се да реализујемо идеју, а сада још веће напоре улажемо да од овог направимо бизнис. Нас двоје смо тек на почетку и није лако, али вјерујемо да се уз пуно труда и љубави према овом послу може све постићи - прича Ненад.

Он је казао да планирају више пажње да посвете промоцији својих производа и да их приближе малишанима, али и свима који брину о развоју моторичких способности код дјеце.

- Наше производе ћемо презентовати у вртићима и играоницама, гдје би дјеца, родитељи и васпитачи могли да виде предности ових едукативних играчака - казао је Васић.

Амбициозни брат и сестра кажу да израдом предмета од дрвета чувају породичну традицију, јер су њихове играчке настале у столарској радњи у којој је мајсторисао најприје њихов дјед, а онда и отац.

- Жељели смо да искористимо остатке првокласног дрвета, па смо дошли на идеју да производимо едукативне играчке чију израду смо касније усавршавали - казао је Васић.

Његова сестра Татјана објашњава да се кроз дрвене играчке провлаче пертле и креирају занимљиви облици.

- Осим дрвета, користимо природне боје и еколошки израђене пертле, које се такође производе у Теслићу. Свјесни смо да треба улагати још новца у све да би се произвеле веће количине - рекла је Татјана.

Према њеним ријечима, у усавршавању у овом послу много су им помогла такмичења, гдје су стицали значајна искуства и склопили многа познанстава.

Младима који траже посао савјетују да посјећују манифестације попут "Стартап академије" и "Најбоље технолошке иновације", гдје могу да стичу нова знања и вјештине које ће им помоћи да лакше пронађу запослење.

Љетниковац

Ненад и Татјана Васић у реализацији својих идеја имали су значајну подршку општине Теслић, због чега су у знак захвалности одлучили да градски парк украсе малим љетниковцем за дјецу. Такође, као спонзори су учествовали на манифестацији "Конференција беба" која је одржана у овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана