Браће Краљевић из Требиња постали очеви и стричеви у истом дану

Ратомир Мијановић
Браће Краљевић из Требиња постали очеви и стричеви у истом дану

Требиње - Браћа Милош и Миодраг Краљевић из требињског насеља Горица, у истом дану постали су очеви и стричеви, јер су њихове супруге Слађана и Нина на свијет донијеле сина и кћерку.

Седам часова након што је Николина родила мезимицу Викторију Краљевићи су поново имали телефонски позив из требињске болнице, када им је саопштено да су добили још једног члана породице. Поносна мајка Слађана донијела је на свијет здравог дјечака Теодора. Весеље у кући Краљевића, али и невјерица. Али она најрадоснија. Бебе су на свијет дошле 20. августа, а кући би требало да дођу данас или сутра.

Браћа кажу да се нису договорила, али да их је све изненадило када су из болнице добили позив да су се двије невјесте породиле.

- Све је било природним путем, тако да нисмо могли темпирати порођај, односно заказивати царски рез. И за нас је ово необично, али је најважније то што су наше супруге и бебе живе и здраве - каже нам Миодраг Краљевић, чија се супруга прва породила.

Ни Милош не крије емоције. Занимљиво је, прича, што је и братову и његову супругу породио доктор Бранислав Козић, који им је и водио трудноћу.

- Нисам чуо да је неко истог дана постао и отац и стриц. Радост за све нас - каже Милош.

Бака Милојка Краљевић наводи да су таман почели са слављем јер се породила Миодрагова супруга, али да су убрзо из болнице јавили да је богатија за још једно унуче.

- Не знам јесу ли се договарали или нису, јер их само један зид дијели. Соба до собе - каже кроз шалу и смијех Милојка, с којом се слаже и бака Југославка Милићевић.

Двије невјесте, додаје Милојка, док су биле трудне, увијек су говориле да ће се заједно породити иако им термини нису били истог датума.

- Мени је јуче слетио бијели голуб на балкон. Одмах сам рекла биће данас нешто лијепо. Нису ми хтјели рећи да ми је кћерка у болници, а за њену јетрву сам знала - каже Југославка.

На весељу код Краљевића у Горици окупила се цијела породица, а дошли су рођаци, пријатељи, комшије, који су уз пјесму славили дубоко у ноћ.

Дјед Раде Милићевић захваљује свима који су дошли да честитају рођења његовог петог унучета, а срећним мајкама пожелио је брз опоравак.

Ова интересантна животна прича, изазвала је праву малу радост међу Требињцима. "Као да су се договарали", кажу у шали.

- Па и ако јесу, само нека нас је што више - кажу други, са осмијехом.

Данас и сутра у кући Краљевића у насељу Горица, иако се буде чуо дјечији плач, биће најрадоснија у Требињу. Није мала ствар у једном дану постати и отац и стриц, те да под истим кровом живе двије младе мајке и њихове принове које ће заједно гасити рођенданске свјећице.

Бебе у истој соби

У својој дугогодишњој каријери доктору Браниславу Козићу ово је први пут да су у једном дану очеви истовремено постали и стричеви.

- Породиље смо смјестили у исту собу. Ту су чекале порођај, а кад су се породиле поново су, са бебама биле у истој соби. Порођај је прошао на најбољи начин, мајке и бебе су одлично. Све како се само пожељети може. И ми смо на Гинеколошко акушерском одјељењу Опште болнице Требиње пресрећни - каже др Бранислав Козић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана