Бошњачке странке почеле са блокадама

Крстина Ћирковић
Бошњачке странке почеле са блокадама

Сребреница - Одборници Савеза СДА-СББ-СБиХ напустили су јуче сједницу Скупштине општине Сребреница послије полагања свечане заклетве и избора радног предсједништва, јер њихов приједлог да рад парламента буде одгођен за седам дана није прихваћен.

Овај потез изненадио је многе одборнике, јер су представници општинског одбора СДА потписали споразум да ће бити коалициони партнер у локалном парламенту СНСД-у, СДС-у, ДНС-у, НДП-у и СДП-у.

Предсједник ОО СДА и одборник у локалној скупштини Хамдија Фејзић потврдио је да у сребреничкој СДА постоје одређени проблеми који би, како каже, требало да буду ријешени наредних дана.

- Немамо јасан став странака које су, као и СДА, потписале споразум о пружању подршке бившем начелнику Ћамилу Дураковићу. Осим тога, потребно нам је вријеме да бисмо обавили консултације у вези за спровођењем изборних резултата - изјавио је Фејзић и рекао да је у Сребреници у сриједу увече одржан састанак радне групе СДА којем су присуствовали и неки високопозиционирани представници странке.

Начелник општине Младен Грујичић и бивши предсједник Скупштине општине Милош Миловановић оцијенили су неодговорном одлуку бошњачких одборника да напусте конститутивну сједницу.

- Наставили смо сједницу, јер нам је интерес грађана Сребренице на првом мјесту. То што смо касније прекинули засједање потврђује нашу добру вољу да сачекамо став СДА о будућем дјеловању у Скупштини - рекао је Грујичић и поручио становницима Сребренице да ће у сарадњи с представницима законодавне власти радити на економском развоју и стварању бољих услова за живот.

Миловановић сматра да СДА напуштањем сједнице покушава да дестабилизује ситуацију у Сребреници.

- Такво понашање је неодговорно и непотребно, јер сам као предсједник Скупштине у старом сазиву добио и предочио на овој сједници овјерен документ о скупштинској већини коју чини и СДА - рекао је Миловановић.

На јучерашњем засједању изабрани су чланови општинских комисија, послије чега је сједница прекинута, а њен наставак заказан за 6. децембар.

Састав сребреничке Скупштине општине

Савез СДА/СББ/СБиХ - 7

СНСД - 5

СДС - 2

ДНС - 2

СДП - 2

СРС-Српска у сигурне руке - 1

ПДП - 1

Покрет за преокрет - 1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана