Босиљковање у четири општине

В. К. - Д. Ј.
Босиљковање у четири општине

Дервента - Културно-умјетничко друштво младих (КУДМ) "Босиљак" из Дервенте организује Интер фолк фест "Босиљковање" у четири општине, на којем ће посјетиоци чути и видјети пјесме и игре из земаља региона, Грчке и далеке Русије.

Фестивал почиње данас и трајаће до недјеље, а у наступу фолклораша уживаће публика у Разбоју код Српца, Дервенти, Добоју и Петрову. "Босиљковање" ће љубитеље фолклора окупити сутра са почетком у 19 часова на игралишту Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Разбоју.

Главно фестивалско вече биће одржано у Дервенти у четвртак, када ће се осим домаћина, публици представити и ансамбли из Српске, БиХ, Србије, Грчке, Хрватске и Русије.

- Ријеч је о Државном војном ансамблу пјесме и игре под називом "Волшкие казаки" из Самаре, којег смо већ имали прилику да угостимо. Регион Самара се сматра центром козака, са јединственом културом, традицијом, ритуалима, пјесмама и играма - казали су у КУДМ "Босиљак".

Овај репрезентативни козачки ансамбл био је гост на "Босиљковању" прије четири године, док је "Босиљак" био њихов гост годину послије на јубиларном концерту у Самари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана