Босић: Мићић кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине

Агенције
Босић: Мићић кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине

Бијељина - Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је данас да ће Мићо Мићић, због подршке коју има у бијељинском Градском одбору СДС-а и подршке становника, бити кандидат странке за градоначелника Бијељине на предстојећим изборима, истичући да је убијеђен у његову побједу.

Босић је данас у Бијељини, након сједнице Предсједништва СДС-а, рекао новинарима да је сједница одржана у овом граду дијелом и због чињенице да је СДС напустио Златко Максимовић.


"За нас је он /Максимовић/ постао кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине, и за нас је то завршена ситуација", додао је Босић, који је позвао Максимовића да "врати све што је добио од СДС-а", иако, како је рекао, не вјерује да ће он то учинити.

Коментаришући одлив кадрова СДС-а, Босић је рекао да је тога у посљедњих 10 година било много, од када је он на челу странке, али да то СДС чини јачим, да су такви процеси понекад и добри за странку, "јер говоре о моралу и квалитету људи који је напуштају након што од ње све добију".

Он је додао да ће Максимовић, који је на претходним изборима добио велики број гласова грађана - бирача СДС-а, имати прилику да без подршке СДС-а "покаже каква му је тежина".

Коментаришући питање одговорности што му се чланство у изборној години расипа као и питање да ли размишља о подношењу оставке, Босић је рекао да је његова оставка увијек актуелна. "Моја оставка је увијек ту, уколико то Скупштина странке процијени као неопходно", додао је Босић.

Босић је рекао да је СДС забринута политичком, привредном, економском и финансијском ситуацијом у Српској, те додао да власт не жели да се суочи са проблемима са којима се суочава цијело друштво.

Он је упозорио Регулатору агенцију за енергетику да није прихватљиво ново поскупљење струје "док се не ураде неопходни резови у жЕлектропривреди Српскеж".

Потпредсједник СДС-а Мићо Мићић рекао је новинарима да није испунио четири од 20 обећања која је дао пред претходне изборе, наводећи као примјер измјештање аутобуске станице. Он је напоменуо да се ради на запошљавању, те навео да је у прошлој години било 1.500 више запослених људи у односу на 2014. годину.

Златко Максимовић, члан Покрета "Успјешна Српска", објавио је 9. марта кандидатуру за градоначелника Бијељине на предстојећим локалним изборима и рекао да је поднио захтјев за излазак из СДС-а, чији је био посланик у Народној скупштини Републике Српске. Његову кандидатуру подржало је осам политичких партија у заједничкој изјави коју су потписали тог дана.

Максимовић је, након Ненада Стевандића и Дарка Бањца, трећи носилац листе СДС-а за изборне јединице за Народну скупштину Републике Српске на општим изборима 2014. године који је напустио ову странку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана