Боројевић преузео општину

В. К.
Боројевић преузео општину

Кнежево - Новоименовани вршилац дужности замјеника начелника општине Кнежеву Горан Боројевић преузео је јуче руковођење локалном управом након што је потврђена одлука о опозиву начелника Боре Шкељића.

Предсједник Скупштине општине Кнежево Радован Марић изјавио је да Шкељић није дошао на примопредају, али да је комисија завршила прву фазу техничке предаје и да је Боројевић почео да ради.

- Чека нас пуно посла и учинићемо све да оправдамо повјерење бирача и ову општину изведемо на прави пут - рекао је Марић.

Шкељић, који је за начелника изабран као кадар НДП-а, опозван је на референдуму одржаном крајем новембра прошле године. ЦИК БиХ и Републичка изборна комисија су оцијенили да је опозив спроведен у складу са законом. Шкељић је, међутим, жалбом покушао да избори останак у фотељи начелника, али је Апелационо одјељење Суда БиХ одбацило његову жалбу на одлуку ЦИК-а.

Одлука о опозиву начелника Кнежева усвојена је крајем октобра прошле године. Донијела ју је скупштинска већина коју чини блок странака предвођен СНСД-ом, а која је у јуну 2013. године преузела премоћ у одборничким клупама. Промјеном односа снага дошло је, међутим, до дуге и дубоке политичке кризе, јер је Шкељић игнорисао скупштинске одлуке и одбијао сарадњу са новом већином.

НДП је јуче саопштио да су СНСД и његови партнери извршили у Кнежеву својеврстан пуч по већ виђеној и опробаној рецептури у којој самовоља, сила, непоштовање закона и криминал имају предност над законом, изборном вољом грађана и елементарним демократским стандардима.

- Не чекајући судску одлуку, уз помоћ наоружаних људи и приватног обезбјеђења, одлучили су правду узети у своје руке. Без писаног рјешења и уобичајене примопредаје Боре Шкељић је дословно наглавачке избачен на улицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана