Борци у Бијељини принуђени да моле за помоћ

Љиљана Алексић
Борци у Бијељини принуђени да моле за помоћ

Бијељина - Проблеми са проналаском посла, неријешено стамбено питање, те потреба за лијечењем пред врата бијељинског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту свакодневно доведу од десет до 20 бораца или породица погинулих који траже помоћ од града.

Начелника овог одјељења у Градској управи Бијељине Радомир Марјановић каже да је, с обзиром на број оних који се јаве за помоћ, јасно да су борачке категорије у тешкој ситуацији.

- Дневно се у просјеку овом одјељењу за помоћ обрати од десет до 20 корисника. Ситуација је тешка и велики је притисак на Одјељење када је у питању исплата једнократне помоћи. Нажалост, у највећем броју нам се обраћају корисници тражећи једнократну помоћ за лијечење - рекао је Марјановић.

Он додаје да се у Семберији доста урадило на рјешавању проблема смјештаја борачких категорија. Ипак, још има оних који немају кров над главом.

Уз помоћ Владе РС током протеклих година на подручју Бијељине изграђено је 157 стамбених јединица, док је 56 станова изградила Градска управа сопственим средствима.

Марјановић је напоменуо да у борачким насељима Јања и Амајлије има седам слободних станова, за које не постоји интересовање бораца.

Ове јединице су непопуњене зато што не постоји интересовање корисника за те локације - истиче Марјановић.

Предсједник Градске организације породица погинулих и несталих бораца у Бијељини Мишо Полетан каже да је упознат с тим да постоје слободни станови.

Наведени станови су слободни јер су неусловни, због чега корисници не могу да уселе у њих - рекао је Полетан.

Откуп

Радомир Марјановић истиче да је 195 станова откупљено, односно да су прешли у власништво корисника, чиме је трајно ријешено питање њиховог стамбеног збрињавања.

- Остало нам је још 20-ак корисника који још увијек нису ушли у процедуру откупа станова јер нису задовољни постојећим смјештајем - навео је Марјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана