Борачке категорије у Бијељини помоћ најчешће траже за лијечење

Љ. А.
Борачке категорије у Бијељини помоћ најчешће траже за лијечење

Бијељина - Градском Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту у Бијељини свакодневно се обраћа велики број лица из борачких категорија са захтјевом за исплату једнократне помоћи, а у првој половини године евидентирана су 534 захтјева.

- Од тог броја 260 је позитивно ријешеном, односно одобрена је једнократна помоћ. Средства у буџету за те намјене су скромна и настојимо да их распоредимо на што бољи начин јер, нажалост, не можемо свима изаћи у сусрет - рекао је начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Бијељина Радомир Марјановић. Истиче да је углавном ријеч о захтјевима за исплату помоћи усљед тешке материјалне ситуације.

- Људи буквално немају средстава за преживљавање па упућују захтјеве за помоћ при набавци хране и огрева - рекао је он. Ипак, највећи број захтјева, додаје Марјановић, односи се на помоћ при лијечењу.

- Ту врсту помоћи додјељује ресорно министарство. Једнократна помоћ за све намјене града Бијељина не прелази износ од 150 марака, док министарство одобрава од 300 до 500 марака - навео је Марјановић и навео да му се у просјеку дневно обрати десетак странака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана