Борац прве категорије спремније дочекује зиму

Д. Ј.
Борац прве категорије спремније дочекује зиму

СРБАЦ - Фонд солидарности Борачке организације општине Србац окончао је други круг програма стамбеног збрињавања демобилисаних бораца уручењем грађевинског материјала за обнову куће некадашњем саборцу Вељку Марићу из Бардаче.

Марић, који је демобилисани борац прве категорије и учествовао је у пробијању коридора, добио је материјал у вриједности од 2.550 КМ за реновирање крова.

- Пријатно ме изненадио гест мојих сабораца који су ми помогли у правом тренутку јер долазе хладнији дани, а кров је већ прилично дотрајао и прокишњава. Много ми значи што ме нису заборавили - рекао је Марић.

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан рекао је да ће почетком наредне године бити реализован и трећи круг програма обнове и изградње куће демобилисаних бораца.

- Фонд је оправдао своје постојање јер смо стамбено збринули више од 40 бораца, а реализација наредних акција добрим дијелом зависи од прикупљених донаторских средстава, па позивам све људе добре воље који су у могућности да нам помогну - рекао је Плотан.

У прва два круга хуманитарне акције Фонда солидарности изграђено је пет нових и адаптирано близу 40 постојећих кућа демобилисаних бораца, за шта је издвојено око 70.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана