Болници у Градишци стигли апарати за бољу његу пацијената

Д. С.
Болници у Градишци стигли апарати за бољу његу пацијената

Градишка - Влада Јапана донирала је Болници у Градишци медицинску опрему вриједну више од 65.000 марака, ријеч је о доплер апарату за феталну дијагностику, сетовима хируршких инструмената за царски рез и општу хирургију, три аспиратора, те пратећим резервним дијеловима.

Вршилац дужности директора градишке Болнице Мирко Манојловић захвалио је на донацији.

- Нова опрема ће олакшати посао докторима и подићи квалитет услуга које пружа ова здравствена установа - рекао је Манојловић.

Опрема је донирана у оквиру реализације друге фазе гранта Владе Јапана за помоћ БиХ, утврђене размјеном нота између Савјета министара БиХ и јапанске Владе, а на основу спецификације коју је доставило Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске. 

Влада Јапана донирала је медицинску опрему вриједну 500.000 марака за укупно девет здравствених установа у БиХ, међу којима су и болнице у Градишци и Требињу.

Та опрема требало би да побољша квалитет услуга здравствене заштите на секундарном нивоу, посебно у области хирургије, гинекологије, акушерства и педијатрије, као и пренаталне и неонаталне дијагностике

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана