Болници у Градишци донирано санитетско возило из Швајцарске

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА - У Градишци је данас извршена примопредаја санитетског возила вриједног око 60.000 швајцарских франака које су градишкој болници донирали Мирослав Стојнић и Рене Хофштетер из Швајцарске.

Стојнић, који је поријеклом из Градишке, познати је хуманитарац који годинама са својом породицом организује хуманитарне акције у Швајцарској, а више пута је донирао вриједну опрему градишким здравственим установама.

Он је навео да је санитетско возило које су прије неколико дана донирали градишкој болници половно, али веома добро очувано и опремљено за превоз пацијената.

-То је једно од највећих болничких возила, које се води као теретно, а какво користе швајцарске болнице. У веома добром је стању јер у Швајцарској болничка возила сваких три до четири године пролазе додатни технички преглед, који је веома ригорозан-, нагласио је Стојнић.

Директор Болнице Градишка Рајко Додик захвалио је за донацију и додао да је она веома вриједна имајући у виду да Болница до прије годину и по дана није имала ниједно санитетско возило.

-Ово је веома вриједан поклон за нашу здравствену установу и надам се да ће господин Стојнић наставити са својим хуманитарним акцијама и прикупљањем донација које су у претходном периоду биле веома вриједне и значајне за градишку болницу-, рекао је Додик.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана