Болници у Бијељини предато седам респиратора

Srna
Болници у Бијељини предато седам респиратора

БИЈЕЉИНА - Болници "Свети Врачеви" у Бијељини данас је предато седам респиратора набављених у донаторској акцији "Респиратор за Српску".

Вршилац дужности директора Болнице "Свети Врачеви" Милица Ловрић захвалила је иницијатору акције "Респиратор за Српску" Славену Ристићу и свим учесницима ове хуманитарне акције и истакла да заслужују поштовање свих грађана.

"Хвала овим људима добре воље и великог срца који су уз нас у добру и злу. Иза нас су три тешка мјесеца, а борба са вирусом корона још траје", рекла је Ловрићева на пријему за донаторе у бијељинској болници.

Према њеним ријечима, бијељинска болница је прије епидемије вируса корона имала осам стационарних и један покретни респиратор, током епидемије добили су пет стационарних респиратора и нових седам у акцији "Респиратор за Српску".

Ристић је рекао новинарима да су набављени квалитетни уређаји, по оцјени струке, и пожелио да се они што мање користе.

"Циљ привредника који су учествовали у акцији није била промоција, него потреба

да искажемо да смо људи, што се показало дјелима, прикупљањем значајних средстава", рекао је Ристић.

Предсједник Привредног савјета града Бијељина Миленко Стевановић рекао је на пријему да је ова акција била хумана и јединствена у Републици Српској и регији и додао да није било тешко анимитрати привреднике у Бијељини за помоћ суграђанима.

"Показали смо снагу и да смо увијек уз грађане, да смо битан фактор друштвене заједнице", оцијенио је Стевановић и позвао локалну заједницу да ради на унапређењу услова пословања привреде.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је свима који су допријели успјеху акције "Респиратор за Српску", нарочито иницијатору Славену Ристићу, и похвалио велики одзив привредника у тешкој ситуацији борбе против вируса корона.

"Поносан сам на привреднике", поручио је Мићић.

На пријему су уручене захвалнице Градској организацији Црвеног крста, фирмама "Елвако Метпро", "ТРБ" и "Спорт Вижн", граду Бијељина, Ротари клубу у граду, "Електропривреди Републике Српске" и Привредном савјету града Бијељина.

У Русији је купљено 50 респиратора из средстава прикупљених у хуманитарној акцији "Респиратор за Српску" коју су у марту, на почетку епидемије вируса корона, покренуле компаније "ТРБ" и "Елвако метпро" у власништву Славена Ристића.

Респиратори типа "Авента-М" купљени су од компаније ЈСЦ "УИЕП" Русија за 2.305.080 КМ, или 46.101 КМ по комаду, а распоређени су широм Републике Српске - 10 Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, по седам болницама у Бијељини и Добоју, болницама у Источном Сарајеву и Требињу по шест, по четири болницама у Зворнику и Градишци, три болници у Приједору, болници у Фочи два и један респиратор болници у Невесињу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана