Бољи услови за живот на селу

Срна
Бољи услови за живот на селу

Бањалука - Пројекат развоја руралног пословања, који ће бити завршен 30. септембра, обухватио је 20 општина у Републици Српској, а од планираних 17,8 милиона КМ реализовано је 16,5 милиона КМ или 90 одсто средстава, рекао је менаџер пројекта Зоран Ковачевић.

Он је поводом завршетка овог пројекта, који је финансирао Међународни фонд за развој пољопривреде (ИФАД), истакао да су средства највећим дијелом искоришћена за изградњу тржишне сеоске инфраструктуре. 

- Ту је утрошено 11,7 милиона КМ, од чега је учешће локалних заједница 25 процената или 3,5 милиона - рекао је Ковачевић јуче уочи радионице у организацији Јединице за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Према његовим ријечима, у оквиру 93 потпројекта изграђено је или реконструисано више од 80 километара сеоских путева, око 80 километара цјевовода, систем за наводњавање, канализациони систем, а побољшано је и електроснабдијевање набавком два нова трафоа.

- Обухваћено је близу 90.000 становника или 23.000 домаћинстава. Велика корист је и за предузећа, јер ће имати лакши приступ сировинама и мање трошкове одржавања возила - рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана