Бољи услови за три генерације Лукића из бањалучког насеља Дебељаци

Невена Рељић
Бољи услови за три генерације Лукића из бањалучког насеља Дебељаци

БАЊАЛУКА - Након што је уз несебичну подршку људи широм свијета откупљена кућа деветочланој породици Лукић из бањалучког насеља Дебељаци, Хуманитарна организација “Срби за Србе” одлучила је да им настави помагати те је оспособила два спрата куће.

Тако су кућу прво проширили израдивши унутрашње степенице које нису постојале, а с обзиром на то да није било ни плоче између првог и другог спрата, морали су је салити и комплетно озидати спрат, а све то су пратиле и корекције на крову.

Генерални секретар ХО “Срби за Србе” за Републику Српску Саша Вигњевић рекао је за “Глас Српске” да су замијенили постојећу столарију те поставили нову гдје је нодостајала.

- На два балкона смо морали израдити заштитну ограду. Кућа је због великих потреба добила пет соба и два купатила, а као завршну тачку, опремили смо је новим намјештајем и бијелом техником. Купили смо им нови трпезаријски сто, столице, комоду, као и четири ормара, лежај, два радна стола са столицама, три кревета и други намјештај - казао је Вигњевић и додао да су купили и замрзивач, шпорет на струју и дрва.

Захваљујући хуманистима самохрана мајка Душанка и њена четири сина Стефан (19), Никола (17), Немања (16) и Горан (14 година) добили су боље услове за живот. Поред четири сина, Душанка има још двије кћерке, најстарију Младену која је од скоро са својим сином Василијем дошла да живи заједно са њима, те Ивону која са породицом живи у Словенији.

Најстарији син Стефан се оженио и са супругом Мајом добио кћеркицу Милу која нема ни мјесец дана а која је већ постала миљеница у кући.

Уз помоћ Рукометног клуба “Калуђер” који је организовао хуманитарну акцију раније је откупљена кућа за Лукиће у коју се ова породица доселила из Новог Града. Узевши у обзир и допринос који је издвојила екипа “Калуђера” укупна вриједност акције, од куповине куће до реновирања, премашила је износ од 102.000 КМ.

Заслуге

Саша Вигњевић рекао је да је ХО “Срби за Србе” за бољи живот Лукића издвојила  90.255 КМ. То је како каже велики износ али ова породица је то и заслужила.

- Видјевши како се старају о добијеном и како су већ изградили помоћне објекте у којима су почели да држе живину и свиње, те како су три сина већ почели да раде, ниједног тренутка нећемо посумњати да помоћ није дошла у праве руке. Од наше прве посјете увидјели смо да се ради о вриједној породици којој ништа није тешко и која се не плаши рада - рекао је Вигњевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана