Бољи услови за малишане са потешкоћама у развоју у Бијљини

Љ. А.
Бољи услови за малишане са потешкоћама у развоју у Бијљини

Бијељина - Нови објекат Центра за социјални рад, у оквиру којег ће дјеловати и Дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју, требало би да отвори врата до почетка идуће године.

Надлежни у овој установи истичу да ће нови центар бити најсавременији у БиХ.

- Вриједност радова је процијењена на око 3,5 милиона КМ, од чега је 90 одсто новца обезбијеђено путем донација. Град је обезбиједио техничке услове за градњу зграде, а радови су почели након што је стари објекат уништен у поплавама 2014. године - рекао је директор бијељинског Центра за социјални рад Милорад Софренић.

Истакао је да је прије неколико дана изабран извођач радова који ће уређивати дио вањског и унутрашњег простора.

- Бањалучка фирма “Тектон” је била најповољнија на тендеру и они ће до краја године радити на завршетку зграде. Вриједност радова ће износити око 877.000 КМ и очекујемо да ће до краја године бити све завршено да бисмо се могли преселити у нови објекат - рекао је Софренић.

Додао је да је купљен и сусједни плац, од око 700 квадрата, који ће такође бити у функцији Центра за социјални рад и Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју.

- Нови објекат ће имати пет спратова. Подрум, приземље и три спрата користиће радници Центра за социјални рад, док је остатак простора намијењен Дирекцији за изградњу и развој града, те Савезу општина и градова РС - казао је Софренић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана