Бојић: Приоритет изградња средњошколског центра у Лакташима

Срна
Бојић: Приоритет изградња средњошколског центра у Лакташима

БАЊАЛУКА - Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић рекао је да је ова општина спреман да иде у правцу развоја, те да је у томе приоритет изградња средњошколског центра.

Бојић је након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком навео да је при крају израда пројектне документације за изградњу овог центра, те да се најкасније до маја очекује и да буде издата грађевинска дозвола.

“То је нешто што ће дати додатан акценат развоја Лакташа и наше привреде која вапи за квалитетним профилима радника. Средњошколски центар ће имати велики значај, будући да 1.200 дјеце из ове општине похађа средње школе у Бањалуци”, рекао је Бојић новинарима у Лакташима.

Када је ријеч о изградњи путева у овој општини, Бојић је изразио задовољство јер је са републичког нивоа подржан градњу двије дионице магистралних путева Клашнице-Градишка и Клашнице-Прњавор.

“Договорено је и да се креће са пројектовањем обалоутврда ријеке Турјанице, која прави велике проблеме пољопривредницима и становништву”, рекао је Бојић.

Он је истакао значај и археолошког налазишта “Балкис” које се налази у овој општини, те да је план да се развије како би обогатио културни и туристички садржај Лакташа.

Бојић је изразио задовољство што је Влада Српске дала позитиван знак да Лакташи добију статус града, те додао да ће се ово питање наћи на једном од засједања Народне скупштине Српске.

“Испуњавамо све услове и у овој години ћемо прославити добијање статуса града”, рекао је Бојић.

Састанку у згради Општинске управе присуствовали су министар Финансија Републике Српске Зора Видовић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић, министар просвјете и културе Наталија Тривић, као и директор Јавног предузећа “Аутопутеви Републике Српске” Душан Топић, директор предузећа “Путеви Српске” Давор Кострешевић и директор предузећа “Аеродроми Републике Српске” Милан Рачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана