Богословски факултет у Фочи отвара врата 12. маја

Р. Ђ.
Богословски факултет у Фочи отвара врата 12. маја

Фоча - Нова зграда Православног богословског факултета "Свети Василије Острошки", чије је опремање у току, биће усељена до 12. маја, крсне славе ове високошколске установе, истакнуто је приликом јучерашње посјете предсједника Народне скупштине Републике Српске (НСРС) Недељка Чубриловића општини Фоча.

Са руководством ове локалне заједнице Чубриловић је разговарао и о другим инфраструктурним пројектима које у Фочи спроводи Влада РС, изградњи студентског дома, обнови водовода и жељезног моста на ријеци Дрини.

- НСРС као један од оснивача овог факултета има посебну част што смо учествовали у изградњи ове установе и у образовању младих богослова - рекао је Чубриловић.

Декан Богословског факултета Дарко Ђого уручио је Чубриловићу медаљу факултета којом је НСРС одликована за заслуге за оснивање и развој ове установе, док је предсједник Скупштине декану уручио икону Свештеномученика Платона Бањалучког.

Своју радост након дугогодишњег ишчекивања да добију зграду са свим условима за студирање потврђују и студенти.

- Све ће бити другачије, и процес учења и наставе, и моћи ћемо се још квалитетније посветити самој науци - каже студент Миљан Алексић.

Осим нове зграде Богословског факултета, у Фочи је у току и опремање студентског дома који финансира Влада РС из кредитне линије владе Аустрије. Министар просвјете и културе Дане Малешевић истакао је да ће студенти у Фочи ускоро имати све услове које имају њихове колеге у Бањалуци и Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана