Богданић обећао помоћ Дому здравља Кнежево

С. Ш.
Богданић обећао помоћ Дому здравља Кнежево

Кнежево - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић јуче се састао са члановима Управног одбора и директором Дома здравља Кнежево Љиљаном Марковић-Ђурић да би пронашли рјешење за проблеме с којима се суочава ова установа.

Богданић је казао да је тај дом здравља у тешким условима јако добро организован.

- Имају велика финансијска оптерећења од раније, потешкоће са организацијом посла, у погледу могућности пружања услуга у руралној и разуђеној средини, мањак санитетских возила, недостатак прихода за несметан рад - рекао је Богданић.

Додао је да је Влада РС раније одобрила 50.000 КМ за ову установу и да се нада да ће та средства бити на располагању у идућем периоду. Богданић је казао да је могуће да помоћ том дому здравља буде пружена кроз реконструкцију одређених објеката и додјелу медицинских апарата и санитетских возила.

Марковић-Ђурић је казала да дуговања и неуплаћени доприноси, као и једно санитетско возило, представљају највећи проблем за Дом здравља. Она је додала да Дом здравља има дуг од око 300.000 КМ, те да од 53 радника њих 10 треба да оде у пензију у идуће двије године.

Састанку је присуствовао и директор за медицинска питања Фонда здравственог осигурања РС Миленко Пађен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана