Богата понуда рукотворина на соколачком базару

Г. Ј.
Богата понуда рукотворина на соколачком базару

СОКОЛАЦ - Плетене капе и шалови, украсни предмети, сувенири и остале рукотворине само су дио изложеног на осмомартовском базару у Сокоцу.

Дводневни базар, који је завршен јуче, организовала је секција за друштвену активност жена “Соколац” заједно са пријатељима који се баве ручном радиношћу, израдом украсних предмета и чувањем традиције.

Према ријечима Дивне Поповић-Гајовић из ове секције, на базару су изложене рукотворине, украсни и кућни предмети, те цвијеће и сувенири који се израђују на традиционалан начин.

- Изложили смо наше радове који су прикладни за поклоне нашим мајкама, бакама и теткама. Ту су плетене ствари као што су капе, шалови и рукавице, а од тканих ствари ту су обиљеживачи за књиге и привјесци - истиче она.

Поред традиционалних предмета, представљени су и предмети рађени савременим техникама.

- Првенствено су то они рађени декупаж техником као што су кутије и послужавници. Ту су и хеклани накит и честитке. Новина су такође хеклане играчке за дјецу, углавном за свакога има по нешто - каже Поповић-Гајовић.

На базару, који је одржан испред објекта удружења пензионера, изложени су и радови настали у оквиру радно-окупационе терапије специјалне болнице за психијатрију и одсјека за рехабилитацију Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана