Богат програм за све узрасте у Српцу

Д. Ј.
Богат програм за све узрасте у Српцу

СРБАЦ - Свечаности поводом крсне славе Покрова пресвете Богородице и Дана општине Србац биће одржане од 12. до 14. октобра, изјавио је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

Тако ће, према ријечима Драгосављевића, који је и предсједник организационог одбора за обиљежавање овог догађаја, првог дана манифестације бити служен парастос на централном спомен-обиљежју у знак сјећања на погинуле борце у Одбрамбено-отаџбинском рату.

- Дан касније, у недјељу, у Дому културе “Угљеша Којадиновић” од 18 часова биће приређена изложба ликовних радова на тему “Сублимација синергије манастира Осовица” ауторке Јелене Вушуровић са Цетиња, а потом ће бити одржана свечана академија уз додјелу награда и признања општине у виду повеља, захвалница и награда младима - рекао је Драгосављевић.

Истог дана биће одржан и традиционални Коњички сабор, гдје се очекује долазак већег броја коњичких клубова и узгајивача коња.

Трећег дана свечаности, 14. октобра, у девет часова биће служена литургија у храму Покрова пресвете Богородице, а од 11 часова свечана литија до храма Васкрсења Господњег, гдје ће бити обављен славски обред.

 - И ове године планирали смо “Покровски дан фолклора”, који ће окупити културно-умјетничка друштва и малишане из вртића. На тргу ће бити постављени штандови са пригодним послужењем за све грађане, а биће организован и сајам Удружења жена Србац чије чланице ће изложити рукотворине, украсне и одјевне предмете, зимницу и друго - истакао је Драгосављевић и додао да се у склопу славских свечаности и ове године организује србачки јесењи вашар који има вишедеценијску традицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана