Богат програм у Српцу: Славске свечаности уз бројне новитете

Д. Ј.
Богат програм у Српцу: Славске свечаности уз бројне новитете

СРБАЦ - Славске свечаности у Српцу почеће данас парастосом за погинуле борце Одбрамбено-отаџбинског рата на централном спомен-обиљежју, а прослава Дана и крсне славе општине Покрова пресвете Богородице обиловаће новим садржајима који ће обрадовати дјецу и омладину.

Први пут биће организован Покровски дан спорта, на којем ће своје мајсторије моћи представити талентована дјеца из свих спортова који дјелују на подручју општине.

- Дан спорта ћемо приредити сутра на градском тргу са почетком у 12 часова, а грађани ће видјети младе и успјешне спортисте који ће показати своје вјештине. То ће бити атрактивно за око јер до сада нисмо на једном мјесту окупљали чланове свих спортских клубова - рекао је члан Организационог одбора Бранко Граховац.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић казао је да ће у четвртак, након јутарње литургије, бити организована свечана литија улицама Српца, а потом и Покровски дан фолклора, уз наступе фолклорних друштава.

- И овај дан смо обогатили новинама, па ће тако први пут бити одржан свечани дефиле коњичких клубова са жандармеријом. За грађане ћемо приредити бесплатна домаћа јела, а организоваћемо и сајам ручних радова и зимнице, на којем ће се представити чланице Удружења жена - рекао је Драгосављевић.

Најмлађи ће до 14. октобра уживати у Дјечијем граду у спортској дворани “9. јануар”,  а биће одржана и ретроспектива најуспјешнијих ликовних дјела са протеклих 38 сазива бардачке колоније, као и свечана академија на којој ће бити уручене повеље, захвалнице и друге награде заслужним грађанима, уз наступ академских умјетника из Бањалуке и Српца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана