Богат програм поводом славе и Дана општине Србац

Д. Ј.
Богат програм поводом славе и Дана општине Србац

СРБАЦ - Крсна слава и Дан општине Србац који се обиљежавају од 12. до 14. октобра, ове године имаће посебну симболику јер се прославља 90. годишњица откако Србац носи своје данашње име.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да ће првог дана бити служен парастос за погинуле борце те организован пријем за добровољне даваоце крви, а дан касније изложба слика са 40. сазива бардачке колоније и свечана академија, на којој ће бити уручена општинска признања.

- Посљедњег дана манифестације организоваћемо свечану литију градским улицама и славски обред у храму Васкрсења Христовог, а након тога концерт фолклорних ансамбала и наступ малишана на градском тргу. За грађане ће на штандовима бити постављено пригодно послужење, а биће организован и мини сајам рукотворина и зимнице - рекао је Драгосављевић. Додаје да ће истог дана бити организован и Коњички сабор у оквиру кога ће грађани моћи видјети изложбу коња и фијакера.

- Прославу ћемо окончати концертом “Амадеус бенда” на тргу са почетком у 20 часова, што ће бити поклон грађанима поводом великог јубилеја - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана