Богат програм Лакташког љета: Пјесма, игра, гозба и уживање на Врбасу

А. Ј.
Богат програм Лакташког љета: Пјесма, игра, гозба и уживање на Врбасу

Лакташи - Такмичење пјевача аматера, фестивал фолклора и традиционална "Лакташка регата" на Врбасу биће одржани до краја седмице у Лакташима у оквиру манифестације "Лакташко љето 2016".

На платоу код археолошког локалитета Римске терме вечерас у 20.30 часова почиње манифестација "Микрофон је ваш" током које ће се надметати пјевачи аматери, а гост вечери је позната бањалучка пјевачица Вања Мишић.

Вече фолклора биће одржано на централном лакташком тргу у суботу са почетком у 20 часова, а прије старта званичног програма планиран је дефиле учесника кроз центар града. Поред домаћег Културно-умјетничког друштва "Славко Мандић" публици ће се представити и културно-умјетничка друштва из Бањалуке, Залужана, Дервенте и Мркоњић Града. Организатори очекују и долазак специјалних гостију из Русије, који ће представити производе и рукотворине у оквиру изложбе декоративно-примијењеног стваралаштва Русије под називом "Славјанскаја Горница". Смотра украјинског културног и умјетничког стваралаштва "Червона Калена 2016" заказана је за недјељу у 10 часова у лакташком селу Деветина. У исто вријеме као шлаг на торти стартоваће 18. издање "Лакташке регате" на релацији Трн-Лакташи, а пратиће је такмичење у бројним спортским дисциплинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана