Блицнет помогао удружењима Дуга и Твоја ријеч:Пјесмом, рецитацијама и глумом подижу свијест о дјеци са аутизмом

Д. С.
Блицнет помогао удружењима Дуга и Твоја ријеч:Пјесмом, рецитацијама и глумом подижу свијест о дјеци са аутизмом

Бањалука - Ради подизања свијести о све чешћој појави аутизма код дјеце, сложеног развојног поремећаја који најчешће настане у прве три године живота, у Бањалуци и Градишци организоване су јавне трибине, разне манифестације и концерти.

Компанија "Блицнет" је, као донатор и спонзор ових значајних догађаја, поново исказала подршку и заједно са родитељима и дјецом из удружења "Дуга" и "Твоја ријеч" послала поруку јавности.

Порука гласи да дјеца са аутизмом или неком другом развојном потешкоћом морају добити шансу и могућност за социјализацију, образовање и остваривање властитих потенцијала.

У препуној сали бањалучког Градског позоришта "Јазавац" у недјељу је одржан хуманитарни концерт под називом "Аутизам говори срцем" који је по четврти пут организовало Удружење грађана Центар за едукацију "Твоја ријеч".

- На овом дивном и племенитом концерту присуствовало је више стотина посјетилаца и дјеце, која су својим суграђанима приредили незабораван концерт - саопштено је из "Блицнета".

У Градишци, први пут, на манифестацији одржаној у малој сали Културног центра обиљежен је Свјетски дан особа са аутизмом.

- Удружење родитеља дјеце са аутизмом "Дуга" и предсједник овог удружења Саша Касагић припремили су програм у којем су наступиле музичке, рецитаторске и драмске секције из основних и музичких школа у Градишци - наведено је у саопштењу.

Предсједници удружења "Дуга" и "Твоја ријеч" захвалили су компанији "Блицнет" на учешћу и подршци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана