Благојевићи из Пакленице Доње након година мука добили нову кућу: Почињу живот достојан човјека

Срна
Благојевићи из Пакленице Доње након година мука добили нову кућу: Почињу живот достојан човјека

ДОБОЈ- Градоначелник Добоја Борис Јеринић уручио је данас кључеве новосаграђене куће Мирку Благојевићу у Пакленици Доњој, незапосленом удовцу, оцу два сина, а којем је кров над главом обезбијеђен захваљујући донаторима и људима добре воље.

Јеринић је изразио задовољство што је усељење извршено пред Васкрс и истакао да је ово примјер како треба заједнички радити на рјешавању проблема грађана.

-Неизмјерно сам захвалан свима који су узели учешће - рекао је Јеринић и најавио реализацију сличних акција.

Породица Бранка и Руже Васиљевић донирала је земљу за изградњу куће Благојевићима коју је по систему кључ у руке саградила компанија "Максимовић" уз подршку Градске управе и више од 50 донатора.

Директор компаније "Максимовић" Мирко Стојчиновић рекао је да је кућа саграђена за непуна два мјесеца, те опремљена за живот достојан човјека у 21. вијеку.

Он је навео да је изградња била специфична јер су у процесу учествовале многе компаније које су несебично донирале неопходан грађевински материјал, намјештај, опрему, као и бесплатно прикључење на струјну мрежу и водовод.

Благојевић је захвалио свим учесницима који су му помогли да добије нову кућу, јер је досадашња прокишњавала и била неусловна за живот.

Двадесетједногодишњи син Никола рекао је да је прелијеп осјећај што ће коначно имати своју собу, а кућа купатило.

Иницијатива за изградњу новог породичног дома потекла је од ратног војног инвалида из Модриче Стеве Кузмановића, који каже да је случајно, прије двије године, од Николе чуо о нехуманим условима у којима живе, а на шта није могао окренути главу.

-Дошао сам старој кући, видио каква је ситуација, и од тада сам покушавао да им помогнем на разне начине, да пронађем посао њему и брату, радили су по два мјесеца у Модричи и Дервенти до короне - рекао је Кузмановић и додао да се прича покренула са мртве тачке од како се обратио медијима.

Он је захвалио браћи Максимовић и осталим донаторима, јер од данас за Благојевиће почиње живот љепши, бољи, нормалнији и достојан за човјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана