Бјелица намјерава да се поново кандидује за начелника општине Соколац

Срна
Бјелица намјерава да се поново кандидује за начелника општине Соколац

СОКОЛАЦ - Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да намјерава да се и на предстојећим локалним изборима кандидује за начелника ове општине.

Бјелица је нагласио да је током његова досадашња два мандата много урађено на развоју општине и реализовано низ пројеката.

Према његовим ријечима, Соколац је ушао у ред отворених општина према свијету и према различитим организацијама и фондацијама, успостављена је коректна сарадња са свим нивоима власти, што је дало одличне резултате.

- Успјешно је извршена приватизација некадашњих гиганата на овом простору – „Нове Романије“, УНИС-а, КТК Кнежина, Фарме музних крава и Центра за унапређење пољопривредне производње. Ушли смо у откуп имовине предузећа која су у стечају – „Врела Биоштица“ и предузећа „Фаминекс" - рекао је Бјелица.

Начелник општине Соколац навео је да су у Сокоцу отворене четири фабрике пелета, да се граде још двије и да је већина дрвопрерађивача проширила асортиман производа и осигурала извоз.

- На крају 2012. године на евиденцији Бироа Соколац евидентирано је 2.178 незапослених, док је тај број данас 1.429 - навео је Бјелица.

Бјелица је истакао да круну нове стратегије општине Соколац представља пројекат Градске куће у Сокоцу, у којој би, осим администрације, били смјештени библиотека, Музеј Гласинца и Романије, галерија, концертна сала, спомен-соба и биоскоп.

Он је навео да се на Сокоцу тренутно завршавају двије стамбене зграде са 64 стана за избјегле и расељене породице чија је вриједност са инфраструктуром и потребном опремом око 5.000.000 КМ, те да је раније завршена зграда са 17 станова.

Бјелица је изразио наду да ће заједно са својим сарадницима по трећи пут добити повјерење и подршку грађана општине Соколац, која ће "попримити обрисе модерне планинске вароши, на понос и радост свих".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана